Weingut Sybille Kuntz gör några av Mosels bästa torra Rieslingviner. 

Sybille Kuntz vet precis vart hon är på väg och hjärtat brinner endast för en sak; att göra fantastiska viner av riesling, från de brantaste sluttningarna, på ett naturligt sätt. Svarta lockar, en granskande blick, ett fast handslag och med skrattet alltid nära till hands. Hon blickar stolt ut över de branta vingårdarna, vakandes som vore de hennes egna barn. Här är hon som lyckligast.  Solstrålarna studsar mot Moselflodens spegel och exponeringen i vingårdarna blir perfekt. Liksom uttrycket i hennes viner.
Sybille Kuntz tog över egendomen för ca 30 år sedan. Platsen är Lieser, en ”flodkrök uppströms från Bern-Kastel”. Hon har odlat ekologiskt sedan 1990 och blev Demeter certifierad med årgång 2016. Vingårdarna är mellan 45–85 år gamla. Vingårdarna ligger utefter några av de brantaste sluttningarna i Mosel. Sybille tar gärna över de sluttningar som andra vinmakare anser vara för svåra eller för ”oekonomiska” att arbeta med, hon vet att de ger de bästa Riesling vinerna. Varför skulle hon nöja sig med mindre än det bästa? 

Lieser Niederberg-Helden är ett Einzellage = Große Lage = Grand cru.
Niederberg-Helden ansågs vara Grand Cru-material från 1804 när Napoleon skickade terroirexperter för att klassificera Mosel (då, en del av Frankrike). Niederberg Helden fick samma A + -beteckning som Wehlener Sonnenuhr och Graacher Himmelreich - de preussiska skattsamlarna fortsatte att använda den klassificeringen under 1800-talet för att bestämma det mest värdefulla landet i Mosel-Saar-Ruwer.
Niederberg-Helden omfattar 25 ha och SYBILLE KUNTZ Weingut odlar för närvarande 7,5 ha. Alla vinstockar växer på devon skifferjord. Skifferjordens mineralitet är tydlig och genomgående i hennes viner.