Rudi Bauers vingård ligger i världens sydligaste vinregion, Central Otago. 

Rudi Bauer är född i Österrike och kom till Nya Zeeland 1985. Han utbildade sig i Österrike och Tyskland och har såhär långt blivit utsedd till årets vinmakare både 1999 och 2010 på Nya Zeeland. I många år utnyttjade Rudi tiden maximalt för att få gedigen kunskap genom att delta i skördeperioderna på både norra och södra halvklotet, så det var nästan skördearbete året runt. Han har gjort vin för olika vinhus i USA och Europa och därigenom lagt en solid erfarenhetsgrund för sitt eget vineri som han grundade 1996.
Rudis vingård ligger i Bendigo, en subregion till Central Otago. Det är en brant vingård och Rudi var först med att plantera där uppe. Innan han satte spaden i jorden fanns det bara kaninhål i området, ingen elektricitet eller vatten. Vingården ligger på en stor depå av kvarts, där av namnet på vineriet. Klimatet är kallt och bergstopparna är ofta snöklädda, inte bara på vintern.

Vingårdarna med Pinot Noir är tätt planterade med en densitet på 5000-8000 rankor per ha. Övriga planterade druvor är Chardonnay, Pinot Gris och nyligen Grüner Veltliner dessa är planterade med en täthet av 3000-5000 rankor per ha. Jordmånen är Wanga (fin, sandig lössjord) och Molyneux (grund, sandig lössjord). Rudi har 30 ha fördelat på två vingårdar. Quartz Reef är sedan 2011 biodynamiskt certifierade enligt Demeter.