På Pago Casa Grans ägor har det gjorts vin i över 300 år men sedan 60- talet började de göra vin under sina egna etiketter. Vingårdarna befinner sig ungefär 80 km utanför Valencia i en dal som heter "Las Alcuzas"

I Las Alcuzas-dalen har det odlats vin mycket länge, hela dalen har ett flertal intakta 300-åriga vinerier däribland Casa Benasal som finns på Pago Casa Grans mark och uppe på toppen av berget La Bastida som avgränsar ägorna i söder, finns det lämningar av Iberiska tidiga bosättningar daterat till 400 f.Kr. Familjen Laso Galbis har ägt och brukat jorden, samt gjort vin och olja sedan 60-talet. Området ligger i sydöstra Valencia på dryga 500 m.ö.h. och klimatet präglas av varma dagar och kalla nätter. Jordmånen består till största delen av kalkblandad lera och sand.
Egendomen Casa Gran ligger i Mogente och består av 100 ha varav hälften är vingårdar, övrig mark är planterad med olivträd och har naturlig växtlighet. Det sistnämnda är en viktig del av mångfalden och balansen av flora och fauna. Huvudvingården är Casa Gran, en del av den är Casa Benasal och någon kilometer bort ligger Altet de La Ampolla. Samtliga vingårdar är ekologiskt certifierade sedan 2008 och de har blommor och annat som växer mellan raderna. År 2006 rustades vineriet upp och nu använder de sig bara av gravitation i samtliga faser av vinmakningen.