Elegans och tradition från "de gyllene stenarnas region"
1979 startade Jean Paul Brun med 4 hektar som han hyrde av sin far. Sakta konverterade han egendomen i Charnay i södra Beaujolais från djurfarm med betesmark och vetefält till vingårdar. I Charnay består jordarna huvudsakligen av kalksten och området är känt som "de gyllene stenarnas region". Från början gjorde JP Brun allt själv från plantering, vingårdsskötsel, vinmakning till försäljning av vinerna i Paris till vinaffärer och restauranger. Idag äger han dryga 60 hektar, inklusive flera Cru lägen. Runt år 2000 styrdes vinodlingen över till ekologisk, dock är de inte certifierade. Jean Paul gör vinerna på gammaldags burgundiskt vis; vildjäst druvorna på avstjälkade druvor utan någon manipulation. Jäsningen och lagringen sker i ståltank, cement eller fat, allt beror på hur årgången är och vilken vingård det rör sig om. JP Brun söker det vackra i alla sina buteljeringar. Idag producerar han cirka 20 olika viner, från mousserande och rosé till torra Chardonnayer, både fatlagrade och ofatade, samt lite sötare sent skördade Chardonnayer. Han gör också en Pinot Noir och ett pärlband av ljuvliga, uttrycksfulla Gamayer. Som en rolig kuriosa kan nämnas att Jean Paul byggde en stor pool till sig själv för många år sedan som han fortfarande aldrig badat i - "I am too busy in the vineyards", säger han och rycker på axlarna och ler.