Familjen McManis har varit bönder i Kalifornien sedan 1938 och odlat mandlar, persikor och vindruvor sedan 1938. 

McManis är en genuin familjefirma där 5:e generationen redan är involverad i arbetet att förvalta och förädla arvet som tidigare generationer skapat.

McManis familjemedlemmar har erfarenheten och upplevt glädjen av att hårt reko arbete och konstant strävan efter att förbättra och ”ge tillbaka” på olika plan, är härligt berikande. Denna etik och drivkraft genomsyrar hela deras företagande och engagemang i bygden och för miljön.

1938 började McManis familjen att odla druvor vilket fortfarande är huvudsysslan, med tillägget av att man sedan 1998 även har ett vineri och gör vinerna själva. Mike Robustelli är vinmakaren.

Arealen har med åren blivit större och idag förfogar man över 14.568 hektar (samtliga hållbarhets certifierade ”Certified Green”) i flera AVA och fördelat på 17 olika Rancher. Vinmakare har en rad olika klimat och jordmåner och 16 olika druvsorter att manegerna. Roligt att nämna i sammanhanget är att AVA River Junction (tredje minsta i Californien) enbart odlas av McManis. Trots att verksamheten är stor, är den långt ifrån den största i området och man har ett småskaligt "Boutique Vinery"-tänk, alla vingårdar och olika lotter skördas och jäser separat. McManis står för kvalitét, kontinuitet och tryggheten i igenkänningsfaktorn; när det står en druvsort på etiketten, smakar det alltid som ett högkvalitativ skolboksexempel av denna.