"We are beyond biodynamics"
Greg Brewer grundade Brewer Clifton tillsammans med sin partner Steve Clifton 1996.
Greg har under hela sin vinmakarkarriär varit starkt rotad till Sta. Rita Hills. En appellation som han hjälpt till att avgränsa, definiera och etablera 1997. Med hans hjälp fick Sta. Rita Hills AVA status 2001.
Alla vingårdar vinmakas på samma sätt och det som skiljer dem åt är respektive vingårds terroir.
Greg Brewer har fokus på att göra vin på Chardonnay och Pinot Noir. Han vill buteljera de bästa vingårdarna från kalla lägen i Sta. Rita Hills, som ligger en timmes bilväg norr om Santa Barbara i Kalifornien.
Vinerna är alltid otroligt rena och snygga, även om Greg absolut inte vill ha perfektion i sina viner. Han anser att de lätt blir tråkiga då. Pinot-vinerna vinifieras i små öppna jäskar med runt 100% stjälkar. Sedan förs vinet över till neutrala burgundiska fat där vinet får vila på sin jästfällning utan battonage eller omdragning av faten, fram tills att det är dags för buteljering.
Så här beskriver Greg sitt vinmakande:
”It’s really about not inserting oneself,” he said. ”It’s being as gentle as we can, and ultimately, I guess, allowing things to be what they’re going to be.”