Ken Wright är en ikon i Oregon. 1994 var första årgången för Ken Wright Cellars.

Ken Wright är en noggrann vinmakare. Det viktigaste för att göra pinot noir i världsklass anser Ken vara ett lågt skördeuttag. Av denna anledning betalar han alla sina vingårdar per acre och inte per ton. För att få ett skördeuttag runt 30 hl/ha går han till väga på följande sätt: 50-55 dagar efter blomningen räknar han antalet klassar per vinranka och väger dem. Han multiplicerar antalet klasar per vinranka med 2 ggr. den aktuella vikten, vilket ger en rimlig uppskattning av det ungefärliga skördeuttaget per vinranka. Genom att multiplicera med antalet vinrankor per ha får man ett begrepp om skördeuttaget i hl/ha. Om det blir över 30 hl/ha så tunnar man ut klasarna. Detta kan man inte göra förrän druvorna har skiftat färg då vinrankan annars har en tendens till att bara förstora bären för att kompensera för de druvor man skurit bort.
Ken är en anhängare av terroir och vinifierar därför varje vingård och varje klon för sig.