Divine - Wines with attitude

 

Divine startade 1999 som en importör specialiserade på amerikanska viner. Visionen, som vi fortfarande håller fast vid, var att viner skall spegla den plats de kommer från och att vi vill arbeta med producenter som bryr sig om både miljö och kvalitet. Vi gillar att prata med dem som själva gör vinerna, den som har händerna i jorden. Gärna ekologiskt, biodynamiskt och naturligt.

Vår uppfattning om vad som är hög kvalitet på vin kan sammanfattas i karaktär, personlighet och individualitet. Det ska alltid vara en upplevelse att dricka våra viner. Balans och elegans är ledord. Kan ett riktigt koncentrerat vin med alkohol över 14% vara elegant? Visst kan det. Vi tycker att alla olika stilar ska kunna få finnas; det blir så mycket mera spännande då.

Amerikanska viner tillsammans med Frankrike, Spanien, Italien, Österrike, Nya Zeeland, Australien och Sydafrika. Portugal och Argentina.

Nya eller gamla världen spelar ingen roll för oss. Passion och vision är det viktiga. För oss är det inget hinder om en vinodlare bara producerar några hundra lådor. Det är detta som gör tillvaron spännande, att alltid vara öppen för nya, engagerade, passionerade odlare som vill göra det där extra, som får dina smaklökar att dansa av lycka.

Vi är måna om att ta reda på hur våra producenter handskas med natur och miljö oavsett om de är certifierade eller ej. Vi har hela spektrat av ekologiska och biodynamiska odlingsmetoder representerat hos oss; Napa Green, agriculture raissonnée, sustainable growing, Lodi Rules, biodynamiker, ekologiskt, naturviner… Detta är verkligen en djungel men det viktiga är vad som faktiskt görs och inte vilken organisation man tillhör.

Vin är vår passion och vi delar gärna med oss.

Wine Affair about us

Lasse Solum

Lena Eklöf Nordgren

Rickard Nordgren

Ann Flogvall

Magdalena Grenberger

Ove Granath

Melker Lindquist

Orderläggning

Magdalena Bergh

Hanna Hedman

Anders Grenberger

Gunnar Nordgren

Elin Nävemark

KONTAKTA OSS

 

Divine AB

Birger Jarlsgatan 58, 2tr
114 29 Stockholm

Tel +46 (0) 84121630                                                                                                          Mail info@divine.se