Adam Tolmach har gjort vin i Santa Barbara sedan 1982 . Han har en minimalistisk syn på vinmakande och plockar tidigt för att bibehålla syra och fräschör i sina viner.

Ojai är ett litet samhälle sydost om Santa Barbara som uttalas ÅHAJ, Adam och Helen Tolmach gör 6 000 lådor varje år. Adam Tolmach var en av grundarna till Au Bon Climat började redan 1984 att göra sitt eget vin under Ojai-etiketten. 

För 15 år sedan plockade Adam sina druvor bland de sista och numera är han en av de första. Själv tycker han om mogna druvor, men anser att det finns ett fönster i mognaden, där man kan få det bästa av Kaliforniens fruktighet och generositet och där aromerna och syran bevaras.

Adam gör ett tjugotal olika viner. Merparten av dem är vingårdsbeteckande viner från vingårdar i Santa Barbara County. Kick on Ranch, Solomon Hills, Bien Nacido, Puerta del Mar och Kessler- Haak är några av dem. För några år sedan köpte Adam Fe Ciega så i framtiden kommer vi säkert att se ett antal nya viner från denna kalla vingård