Det äldsta vinhuset i Champagne!

Champagne Gosset är en liten lyxig producent, familjeägd och tillhör en av 24 Grand Marque. De rankas som trea (baserat på poängen de får för sin alla sina olika Champagner.) Gosset är en av de minsta GM vad gäller produktion, ca 800.000 flaskor fördelat på 9-10 olika Champagner. Att jämföra med andra hus där produktionen uppgår till miljontals flaskor bara för prestigechampagnen.

Gosset är det äldsta vinhuset i Champagne och har gjort vin sedan 1584. Redan i början av 1600-talet exporterade de stilla vin till Storbritannien. Under 1700-talet skiftades fokus mot att göra Champagne och Gosset var en av de drivande krafterna bakom att förbättra och förfina processen. Det är något som är signifikant för huset och kontinuerligt i sann anda, vilket har medfört att de fått EPV utmärkelse!

Gossets renommé är ett resultat av kompromisslös kvalité och grundar sig på noggrant utvalda växtplatser. De skördar enbart från premier cru och grand cru vingårdar och använder bara juice från den första och bästa pressningen av druvorna som sker direkt på plats i byarna där druvorna plockas. Denna omsorg har lett till ännu en prestigefylld utmärkelse och placerat Champagne Gosset i samma sällskap med andra hantverksmässiga lyxvarumärken som Hermès, Chanel och Louis Vuitton.

Företaget ingår sedan 1994 i familjegruppen Renaud-Cointreau som även äger Cognac Frapin och Cobalte Vodka. 2010 flyttade Champagne Gosset in i vackra Chateau Malakoff i Epernay och den historiska källaren i Aÿ används nu endast för lagring. På Gosset pratar man ofta om vikten av tradition, både att bevara och skapa nya, och ha tålamod att ta sig den tiden saker och ting behöver. Detta ger sig uttryck bl a i deras antik flaska och att champagnerna ligger minst fyra år på jästfällningen för komplexitet och krämig mousse och sedan ytterligare en tid på flaska innan den möter sina aficionados i perfekt skick! På Gosset blockeras den andra malolaktiska jäsningen för att bevara driv i frukten och ha en långlivad fräschör och lagringspotential. Champagnerna är genomgående fantastiska ihop med mat!