Nytt i Butik, 11 april
90111 PIKE ROAD WILLAMETTE VALLEY CHARDONNAY 2023, 199 KR
Ur glaset strömmar aromer av äpple, päron, honung, kaprifol och sicilianska citrusskal. Smaken är frisk och slank, med inslag av äpple, päron, kvitten, honung och citrus.
2023 var ett fantastiskt år med varma dagar och kalla nätter, vilket gav vinet bra syra och fräschör. Druvorna skördades mellan september och oktober, och skördeuttaget var litet. Vinet är delvis fatjäst och lagrat 12 månader på franska ekfat (10% nya), medan resten jäste på ståltank för ett mindre fatdominerat resultat.
Du hittar vinet här >>
94318 EL PARAGUAS ATLÁNTICO 2023, 279 KR
El Paraguas Atlántico bjuder på en fruktig smak med toner av gula plommon, örter, honungsmelon, ananas och grillad citron. Det är ett friskt och smakrikt vin som passar bra till smakrika fiskrätter eller kyckling.
Vinet kommer från Ribeiro-regionen i Galicien, Spanien. Klimatet, påverkat av närheten till Atlanten och floderna Miño, Avia och Arnoia, ger idealiska odlingsförhållanden. Vinet är en blandning av treixadura (86%), godello (8%) och albariño (6%). Merparten har jäst i ståltank, medan godellon har jäst och lagrats i burgundiska ekfat i tre månader. Alla druvor är vildjästa och varje vingård plockas och jäser separat för att bevara sin unika karaktär.
Du hittar vinet här >>
90178 FELTON ROAD BANNOCKBURN PINOT NOIR 2023, 539 KR
Vinet har en intensiv doft av rosor och violer, med undertoner av mogen röd frukt. Smaken är kraftfull men elegant, med en perfekt balans av frukt, sandelträ och kryddor. Den transparenta strukturen låter vinets komplexa detaljer träda fram, och de silkeslena tanninerna ger en mjuk avslutning.
Felton Road grundades 1997 i Bannockburn av Nigel Greening, som sålde sin reklambyrå för att skapa exceptionella viner från egna ekologiskt certifierade vingårdar. Vingårdarna ligger på 200–335 meters höjd och drar nytta av ett unikt semikontinentalt klimat. Vinmakaren Blair Walter har varit med sedan 1996 och tillämpar en minimalistisk och naturlig vinmakning. Druvjuicen förs över till jäskaren med hjälp av gravitation utan pumpning. Bären jäser hela och i denna årgång användes 20% stjälkar. 25% av vinet har legat på ny fransk ek i 13 månader, vilket ger en subtil fatkaraktär.
Du hittar vinet här >>



Nytt i Butik, 4 april
94840 DIATOM CHARDONNAY 2023, 329 KR
Diatom Chardonnay 2023 är en avskalad skönhet som utstrålar renhet och energi. Doften är intensiv och kraftfull med inslag av citrus, krispiga gröna äpplen, stenfrukter och tropiska toner. Gröna nyanser av verbena, citrongräs och mynta lyfter upplevelsen, medan en luftig floral ton leder in i en saltstänkt, mineralrik avslutning. Smaken bjuder på en balans av citron, mandarin, lime, gröna äpplen, päron, aprikoser och passionsfrukt, vilket ger vinet en intensitet och koncentration som dröjer sig kvar.
Du hittar vinet här >>

Webblansering, 27 mars
90555 AALTO PS 2022, 1149 KR
Aalto PS 2022 är ett elegant och välgjort vin från Ribera del Duero. I glaset visar vinet upp en djup rubinröd färg och bjuder på en rik och komplex doft med inslag av svarta bär, lakrits och kryddiga toner. Smaken är fyllig och balanserad med en lång eftersmak, där strukturen från årgången tydligt reflekteras. Vinet passar perfekt till kraftigare rätter såsom grillat kött, vilt eller lagrad ost, där dess fylliga kropp och komplexa smakprofil kompletterar och förstärker de rika smakerna i maten. Aalto PS 2022 har en mycket bra lagringspotential och kan utvecklas i över 15 år!
Du hittar vinet här >>

Nytt i butik, 14 mars
92937 CHÂTEAU DE NAGES HÉRITAGE VIEILLES VIGNES 2022, 169 KR
Nu släpps en ny årgång av den fyndklassade Château de Nages Héritage Vieilles Vignes från familjeegendomen Famille Gassier, som har en lång tradition inom vinodling i Costières de Nîmes. Vinet är ekologiskt och doften bjuder på mogna röda bär och kryddor. Smaken är fyllig med inslag av hallon, körsbär och granatäpple, ackompanjerat av kryddor, lakrits och en subtil mineralitet kombinerat med mjuka tanniner som ger en lång eftersmak.
Vinet är en terroirdriven blend av 70% grenache, 15% mourvèdre och 15% syrah, där druvorna skördas manuellt från terroir med småstenar över järnrik röd lera. Det jäses med naturliga jäststammar och utan tillsatt SO2 för en ren och autentisk smak. Efter jäsning lagras det i 12 månader – en fjärdedel på franska ekfat och resten i cementtankar – vilket ger vinet dess komplexitet och balans.
Du hittar vinet här >>

Nytt i butik, 1 mars
2123 TWENTY ACRES BY BOGLE CHARDONNAY 2023, 179 KR
Twenty Acres Chardonnay är ett elegant och välbalanserat vin med en inbjudande doft av citrus, äpplen, tropiska frukter, kallt smör och ljusa blommor. Smaken är fyllig och fruktig med krämig citruscurd och fräscha äpplen. En smörig nötighet från de franska faten resulterar i en elegant kvardröjande eftersmak.Passar perfekt till klassiska rätter som lax med vitvinssås, smörgåstårta eller en baguette med italienska charkuterier. Vinet gifter sig lika väl med fiskburgare och senapsmajonnäs som med glaserade revbensspjäll.
Bakom vinet står Eric Aafedt, vinmakare hos Bogle Family Vineyards i över 28 år och utsedd till Årets Vinmakare 2024 av Wine Enthusiast.
Du hittar vinet här >>
1965 ACALA MIMOSA STYLE NON ALCOHOLIC, 109 KR
Acala är en mousserande kombucha som kombinerar traditionellt hantverk med modern finess – skapad för dig som söker en sofistikerad, alkoholfri dryck med djup och karaktär.
ACALA Mimosa Style visar toner av aprikos, apelsin och vårhonung, balanserad av torkad frukt, päron, bergamott och kryddiga nyanser. Eftersmaken är lång och elegant med mjuka te-tanniner, en naturlig mousse och en komplexitet som utvecklas genom månader av jäsning. Drycken bryggs över öppen eld med källvatten, ekologiskt te, apelsin- och kvittenjuice, mjölkört, malört och timurpeppar. Därefter får den jäsa långsamt på ekfat, ståltankar och glasburkar i upp till sex månader innan den slutligen lagras på champagneflaskor för att bevara sin komplexitet.
Du hittar drycken här >>


Nytt i butik, 14 februari
94505 BOLGRAD SELECT CHARDONNAY 2023, 119KR
Bolgrad Select Chardonnay är ett livligt vin från Odesa-regionen i södra Ukraina. Med toner av aprikos, melon och frisk citrus lyfts smakerna tillsammans med mineralitet och uppfriskande syra. Doft av tropiska frukter som möter cox orange-äpplen, rostad mandel och en aning citronfromage.
Vinproduktionen bygger på skonsam hantering för att bevara druvornas fräschör. Druvorna plockas för hand och jäses vid låg temperatur i ståltank. Efter jäsning får vinet vila ytterligare tid på ståltank innan buteljering.
Du hittar vinet här >>

Nytt i butik, 31 januari
95467 QUINTA DO PESSEGUEIRO RESERVA TINTO DOURO 2021, 239KR
Elegant och karaktärsfullt med doft av mörka bär, lila blommor, lagerblad och torkad mynta, samt en hint av balsamico och kryddor. Smaken är frisk och intensiv med polerade tanniner, blåbär, plommon och slånbär, kryddiga fattoner samt inslag av muskot, kakao och peppar. En floral och mintig ton ger liv och energi.
Årgång 2021 bjöd på en lång, sval skörd med must av hög kvalitet. Touriga Nacional (55%), Touriga Franca (30%) och Tinta da Barca (15%) odlas i skifferjord och jäser i träkar. Efter naturlig malolaktisk jäsning i ståltank mognade vinet 12 månader i gamla ekfat innan buteljering i maj 2023.
Du hittar vinet här >>
94307 TRIMBACH RIESLING GRAND CRU MANDELBERG 2020, 529 KR
Doften präglas av solvarma citrusnoter, persika och torkad aprikos. Pigga syror balanserar fruktigheten och lyfter vinets mineralitet, vilket ger en frisk, elegant smak med lång eftersmak.
Från Grand Cru Mandelberg i Mittelwihr, där 60-åriga vinstockar växer i kalkstensjord, skapas detta raffinerade vin. Rieslingdruvorna skördas vid optimal mognad, pressas varsamt och vinifieras i ståltank utan malolaktisk jäsning. Efter buteljering vilar vinet minst tre år för ökad komplexitet och balans.
Du hittar vinet här >>


Nytt i butik, 24 januari
92623 TERRAZZE DELL'ETNA CARUSU 2021, 179 KR
Carusu betyder "pojke" på siciliansk dialekt och är ett vin gjort på 80% Nerello Mascalese och 20% Nerello Cappuccio. Doften är som en scen ur en italiensk film: maraschino-körsbär, cassata, cannoli, vilda blommor, mörk choklad och cigarr. Smaken är frisk och byggs lager på lager med klarbär, örter och en lång, elegant eftersmak. Druvorna växer på vulkanen Etnas nordvästra sluttningar, där mineralrik jord och dramatiska landskap sätter prägel. Efter sex månader i franska ekfat speglar vinet platsens historia och vinmakaren Roberto Muccifuoris ekologiska metoder. Vinet får sin unika karaktär från rankor uppemot 100 år gamla, och hämtar sin kraft bokstavligen från jordens inre. Vingårdarna i Terrazze dell’Etna, grundade 2008 av ingenjören Nino Bevilacqua, ligger på 650–900 meters höjd i Randazzo. Här möts historiska terrasser, naturpark, och UNESCO-världsarv med heta dagar, svala nätter och snötäckta vintrar.
Du hittar vinet här >>
95708 TRIMBACH RIESLING FRÉDÉRIC EMILE 2018, 529 KR
Frédéric Emile är en hyllning till riesling och det unika samspelet mellan två historiska Grand Cru-vingårdar i Ribeauvillé – Geisberg och Osterberg. Vinstockar som är över 55 år gamla ger en perfekt balans där Geisberg bidrar med fyllighet och intensitet, medan Osterberg skänker friskhet och elegans.
Vinet är torrt och bjuder på aromer av citrus, aprikos, persika och blommor, med en rik och generös smak som avslutas elegant och mineraliskt. Årgång 2018 präglades av en regnig vår och varm sommar som resulterade i en exceptionell skörd. Druvorna vinifieras varsamt i ståltankar utan malolaktisk jäsning för att bevara fräschör och lagras sedan 5–6 år i Trimbachs källare. Ett vin som fångar essensen av Alsaces vintradition!
Du hittar vinet här >>


Nytt i butik, 17 januari
90102 SYBILLE KUNTZ RIESLING SPÄTLESE TROCKEN 2015, 379 KR
Spätlese, som betyder "sen skörd", består av handplockade druvor som skördas i slutet av oktober, när de nått sin optimala mognad. Dessa druvor kommer från 40–60 år gamla biodynamiskt brukade vinstockar som växer på Mosels branta sluttningar med skifferjord. Druvorna hanteras varsamt, pressas och jäser naturligt och långsamt i rostfria ståltankar vid låga temperaturer. Vinet lagras sedan på sin jästfällning fram till senvåren då det buteljeras. Årgång 2015 bjuder på det bästa Mosel har att erbjuda, tack vare en strålande sommar och perfekta förhållanden för riesling.
Resultatet är ett torrt, fylligt och komplext vin med en frisk syra som balanserar den rika aromprofilen. Doften är lyxigt orientalisk med toner av aprikos, rosor och honungsvax, samtidigt som inslag av lime, citron och gröna päron tillför friskhet. Fyllig, livfull och långvarig smak med en subtil mineralitet som klamrar sig kvar i alla sinnen.
Du hittar vinet här >>
10857 SWAN BAY CHARDONNAY 2023, 179 KR
Scotchmans Hill, beläget på Bellarine Peninsula vid Port Philip Bay utanför Melbourne, har en historia som sträcker sig tillbaka till 1842 då schweiziska immigranter började plantera vin i området. Egendomen, som ursprungligen var en mjölkfarm, omvandlades till en vingård år 1982, och vinproduktionen leds idag av vinmakaren Robin Brockett. Med 100 hektar odlingar präglas vingården av sitt maritima klimat och unika vulkaniska jordmån, rik på järn. Scotchmans Hill strävar efter hållbarhet med återvunnet vatten och biodynamiska principer i delar av odlingarna.
Druvorna pressas hela och 70% av vinet vildjäses på franska barriquer, följt av åtta månaders lagring på jästfällningen. Resterande 30% jäser i ståltankar för extra fräschör. Resultatet är ett vin med eleganta dofter av nektariner, citrus och vita persikor, kompletterat med lätta rostade fattoner. Smaken är krämig med inslag av nötter.
Du hittar vinet här >>

