Ursprung USA, Oregon, Willamette Valley
Sortiment Beställningssortiment
Druvor pinot noir
Alk. halt 13.5%
Skörd/vinifikation En kall och regnig vår följdes av en lång och tempererad sommar, medan hösten var ovanligt solig och gav den mognad som behövdes. Den sena snön i april, som var den senaste betydande snön i området sedan 1942, påverkade inte druvorna då de flesta ännu inte hade lövat. De varma augusti- och septemberskördarna kompletterades av kalla nätter som bevarade druvornas varietala karaktär. Skörden inleddes i slutet av september och avslutades under två intensiva veckor i oktober. Vinet genomgick 10 månaders lagring på franska ekfat.
Smakbeskrivning Sensuell lila floral doft draperar sig som svalt silke över stora blåbär, mullbär, körsbär och gnistrande granatäppelkärnor. Vid nästa swirl hittar man ännu mer men nu röda nyanser. Smaken är sfärisk och raffinerad. Vackra penseldrag av rosor, vanilj och sofistikerad kryddighet dekorerar alla bären till en förhäxande samling av Fabergé juveler. Balansen mellan röd saftighet och nervositeten i friskheten är ett signum för åtråvärd högklassig Pinot och den är närvarande genom hela upplevelsen. Bör serveras i Bourgognekupa tempererad till 16-18 ˚c.
Passar till Vinet är en medlare av rang, en sann diplomat! Den finner sig, passar in i de mest varierande sammanhang och inkluderar lugnande. Alla kan äta sin favoritmat och dela detta vin och med bestämdhet hävda att just deras mat och vinkombination var den bästa! Indiskt, asiatiskt, skandinaviskt, franskt… Alla tillagningssätt funkar! Balkan inspirerad kycklingburgare med ajvar. Toast skagen med kallrökt lax. En krämig pastarätt med svamp/tryffel under ett berg av parmesan. Grillad fisk och skaldjur med indisk limepickles eller rå tonfisk med soja. Shakshuka. Klassiska eleganta rätter som anka på hallonspegel eller med apelsinsås, rådjurssadel med körsbär, lamm eller kalkon med citron med rosmarin. Är du galen i pepparrot eller dijonsenap som smaksättare? Använd dig av det generöst på det du gillar. Fint till småplock, vegetariska röror, ost och chark.