Premium Kombucha

Acalas grundare och CEO är sommelieren Martynas Zemavicius som innehar WSET Diploma och är domare för Decanter World Wine Awards Champagne. Med en 20-årig karriär inom fine wine i London, kände han att det saknades alkoholfria premiumprodukter med samma höga ambition, som de stjärnkrogar han arbetade på. Han tog saken egna händer och startar ACALA premium kombucha i sitt hemland Litauen.

Acala producerar mousserande premium kombucha av högsta kvalitet. Endast dom finaste naturliga ingredienser används; såsom ekologisk hampa, källvatten från södra Litauen och grönt Chun Mee te från Yunan provinsen i Kina. Inga syntetiska tillsatser eller GMO används. Finns som rosé, vitt, rött, cocktail och spritz. Det är ett utmärkt ekologiskt och alkoholfritt alternativ, som kan matchas med olika maträtter eller serveras utan mat.

Historien om kombucha börjar i Kina redan år 221 före Kristus. År 441 så användes kombucha i Japan för att hela kejsaren. I nutid så började produktionen av kombucha 1995. 2019 så startar Acala, som idag är det ledande varumärket i världen för premium kombucha.

Målet för Martynas och Acalas premium kombucha är snarare att ligga närmare en torr Champagne när det gäller syra och socker, än med ”vanlig” kombucha, som är sötare.

Acala skänker 1% av intäkten till organisationen - 1% for the planet, för bevarandet av urskogarna.