Ekologiska toppviner från Toscana

I början av 1970-talet köpte familjen Bucalossi en egendom på 34 hektar av Emma Bizzarri (adelsdam från Florens). Med respekt för traditionen i området skapades namnet Casa Emma. Man har sina vinodlingar i Castellina in Chianti och Barberino Val d’Elsa. Här odlas sangiovese men även merlot och en mindre del malvasia nera och canaiolo. Marco Salvadori är utbildad vinmakare samt agronom och började sitt arbete på Casa Emma 2012. Han införde genast ekologiska metoder, samt lät gäss ströva fritt mellan rankorna för att äta det gräs man ville bli av med. På så sätt minskar behovet av tunga maskiner i vingården. Vidare används extrakt från sjögräs för att stärka vinrankornas motståndskraft. Beroende på varje vingårds behov av näring, så används antingen gödsel från ekologiska kor eller vegetariskt gödsel från grönsaker och gräs. Alla viner blir ekologiskt certifierade från och med årgång 2015.