Biodynamisk stjärna i Macon

La Soufrandiere är en gammal egendom placerad i Vinzelle i Macon i Södra Bourgogne. 1947 köptes egendomen av brödernas farfar Jules Bret, en vinälskande professor i medicin. Med i köpet följe en hektar i Puilly Vinzelles," Climat Les Quarts". Tillsammans med sin fru Louise, som var född i trakten började de båda att utöka sin areal med fler och fler vingårdar.

"We dreamed of this when we were young" 2000 slog drömmen in för bröderna Jean-Philippe och Jean-Guilliaume när de fick äntligen ta över familjeegendomen Domaine La Soufrandiere. Idag förfogar de över 6 ha vingårdar i de bästa lägena i Pouilly-Vinzelles och Macon-Vinzelles. De har arbetat ekologiskt och biodynamiskt sedan 2000. Certifierade enligt Demeter blev man redan 2006. Sedan 2016 har man även vingårdar i Saint-Veran och Pouilly -Fuissé. Bret Brothers är namnet på de viner de gör från vingårdslägen de arrenderar. Under Bret Brothers görs även rött vin på Gamay från gamla stockar i Beaujolais