Passy Le Clou är en gammal familjevingård, som tidigare ägdes av den respekterade Chablis-vinmakaren Gérard Patrice.
Chablis har ett kallt kontinentalt klimat som ger ett saftigt, mineraliskt, fokuserat uttryck av Chardonnay. Vinmakare är Marine Descombe, hon köpte denna egendom i byn Beine år 2017. Passy Le Clou är en gammal familjevingård, som tidigare ägdes av den respekterade Chablis-vinmakaren Gérard Patrice. Eftersom han inte hade några barn att ge det vidare till sålde han till Marine, som har investerat i att bevara denna domäns historia och land. Hon följer strikta odlingsmetoder för att bevara hälsosamma jordar och det vilda artrika djurlivet runt vingårdarna.. Naturliga häckar stimulerar den biologiska mångfalden och endast naturliga gödselmedel och täckgrödor används. En konstgjord sjö hjälper till att bl. a. skydda mot den hårda frosten i denna nordliga region.
Efter strikt urval vid skörd pressas druvorna mycket skonsamt i en pneumatisk press, musten får sedimentera naturligt och rackas 12-24 timmar efter pressningen. Jäsning sker i temperaturkontrollerade, rostfria tankar i 4-6 månader och sedimentering sker naturligt. Vinet åldras sedan ytterligare 3-6 månader på sin fina jästfällning. Appellation: Chablis AOP Jordtyp: stenig lera och kalksten (Kimmeridgian)