1999 startade tre familjer som alla ägde varsin vingård, Ten Minutes by Tractor. Namnet var från början ett arbetsnamn eftersom det tog 10 min med traktor mellan de olika vingårdarna.

Ten Minutes By Tractor är beläget på Mornington Peninsula söder om Melbourne.

2004 köpte Martin Spedding Ten Minutes by Tractor. Egendomen består av tre vingårdar; Wallis, McCutcheon och Judd, alla tre ligger inom subregionen Main Ridge på 140-200 m öh. Jordmånen varierar mellan de tre vingårdarna även om det bara är 10 minuter mellan, det finns röd, vulkanisk jord som är den dominerande typen, men med varierande inblandning av andra jord/bergarter. Fokus ligger på att ständigt förbättra vingårdarna, göra sitt allra yttersta för att erhålla den bästa tänkbara frukten, som återspeglar växtplatsen och dess särpräglade karaktär. I anslutning till den trevliga restaurangen som finns i deras huvudbyggnad så har man ytterligare en vingård där man testar olika ekologiska tillvägagångssätt att bruka vingårdar. Restaurang är topprankad för såväl mat som vinlistan, 2008 fick de utmärkelse för att ha bästa vinlistan på ca 400 viner. I restaurangen serveras närproducerad mat och grödor från egen köksträdgård. Här kan man förstås även beställa äldre årgångar från vineriet om man är nyfiken på hur vinerna utvecklas.

På TMBT trimmas rankorna i alla skeenden för hand. Även frukten skördas för hand. Alla block vinifieras separat. "Nonintervention" tillämpas i vinmakandet, man blandar sig helt enkelt inte i processen, följer däremot noga och lär sig, vinet får sköta sig självt. Alla deras viner vildjäser och lagras på franska barriquer. Här uppe på Main Ridge platån så är klimatet svalt och lämpar sig väl för pinot Noir och chardonnay som är de två druvor som man är fokuserade på att producera världsklassviner av. Man har även små planteringar av sauvignon blanc och pinot gris samt en aning tempranillo.

Om du är intresserad av att läsa mer så har Ten Minutes by Tractor en utmärkt hemsida som du kan nå här.