Ursprung Frankrike, Rhône, Ventoux
Sortiment Restaurangsortiment
Druvor grenache, Syrah
Alk. halt 15.5%
Skörd/vinifikation Skörd för hand vid optimal mognad för att balansera frisk syra och mogen frukt. Vingårdarna ligger ofta på kalksten/mineralrik mark med varma dagar och svala nätter vilket gynnar Grenache och Syrah. Jäsningen sker i temperaturkontrollerade ståltankar eller cementtankar, med skalmaceration för att utvinna färg och tannin. Delvis malolaktisk jäsning för mjukare syra.
Smakbeskrivning Mogen röd frukt med hallon, körsbär, plommon och med inslag av kryddor som peppar och andra örter (timjan, rosmarin), samt rostad fatkaraktär. Fyllig smak med mjuk men tydlig syra, medellånga till kraftfulla tanniner. Frukten är tongivande i början med mörka bär och även körsbär och hallon som följs av kryddiga, rostade toner och lite mineralitet mot slutet. Eftersmaken är lång och kryddig, med ek och torkade örter.
Passar till Grillat kött, särskilt lamm eller nötkött.