Det äldsta vinhuset i Champagne!
Champagne Gosset är en liten familjeägd producent och det äldsta vinhuset i Champagne med anor så långt tillbaka som 1584. Det var då produktionen började, dock med still viner. Idag tillhör Gosset en av 24 Grand Marque, dvs en champagne tillverkad av ett av de stora champagnehusen.
Redan i början av 1600-talet exporterade Gosset stilla vin till Storbritannien. Under 1700-talet skiftades fokus till att göra Champagne och Gosset var en av de drivande krafterna bakom att förbättra och förfina processen. Det är något som är signifikant för huset och kontinuerligt i sann anda, vilket har medfört att de fått EPV utmärkelse - en statlig utmärkelse som instiftats för att lyfta franska företag med sällsynt och exceptionellt kunnande.
Gossets renommé är ett resultat av kompromisslös kvalité och grundar sig på noggrant utvalda växtplatser. De skördar enbart från premier cru och grand cru vingårdar och använder bara juice från den första och bästa pressningen av druvorna som sker direkt på plats i byarna där druvorna plockas. Denna omsorg har placerat Champagne Gosset i sällskap med andra hantverksmässiga lyxvarumärken såsom Hermès, Chanel och Louis Vuitton.
Sen 1994 ingår Gosset i gruppen Renaud-Cointreau som även äger Cognac Frapin och Cobalte Vodka. 2010 flyttade Gosset in i vackra Chateau Malakoff i Epernay och den historiska källaren i Aÿ används nu endast för lagring. Vikten av tradition, både att bevara det gamla och skapa nya är något som genomsyrar hela verksamheten. Den antika flaskan är ett sådant exempel och att champagnen alltid ligger minst fyra år på jästfällningen är ett annat. Det bidrar till både komplexitet och en krämig mousse.
