Ursprung USA, Kalifornien
Sortiment Fast sortiment
Druvor chardonnay
Alk. halt 14.5%
Skörd/vinifikation druvorna kommer från Clarksburg, Monterey och Lodi. Hälften av druvorna har jäst i ståltankar och resten har jäst i nya amerikanska fat, legat på sin jästfällning och sedan genomgått malolaktisk jäsning. På detta vis får man fram den krämiga känslan från faten samtidigt som frukten från ståltankarna bidrar med fräschör. 50% av vinet har sedan vilat i amerikansk ny ek under 9 månader.
Smakbeskrivning inbjudande doft av gröna äpplen, citronpaj, smör och rostade nötter. Smaken är elegant och generöst fruktig och frisk. Krämig frukt och livlig syra avslutas med lätt rostad nyans.
Passar lika bra till vegetariska rätter varma som kalla, olika röror, oliver, varma tomat och bönraguer med örter eller pizza bianca med svamp och parmesan. Fisk och skaldjur: gratinerad hummer, smörstekt kolja, fish n’ chips, crabcakes, baconlindade marulksmedaljonger, sotad tonfisk med tropisk het sallad, eller en läcker kanapé med kallrökt lax. Fågel och ljust kött: cesarsallad, porcetta eller salcicca med en grönsaker i ugn med olivolja och citron, grillade kalvkotletter med salvia och en krämig risotto, kycklingburgare. Kött: ta upp vinet lite i temperatur så blir den en trevlig matchning till Merguez, lågtempererad lammstek med dina favorit örter och citron. Grillat nötkött eller en klassisk stek med gräddsås. Småplock: Supergott till knäckiga ostar och diverse chark särskilt lufttorkad skinka, chips och nötter.