Ursprung Frankrike, Bourgogne
Sortiment Beställningssortiment
Druvor pinot noir
Alk. halt 14%
Skörd/vinifikation 5-7 dagar kallmaceration innan jäsningen börjar, det är under det stadiet som vinmakaren fångar alla vackra aromer i druvorna. Detta följs av två veckor maceration då vinet pumpas över skalmassan två gånger dagligen. Vinet lagras både i ståltank och burgundiska fat i 12 månader.
Mercurey är den största appellationen i hjärtat av Côte Chalonnaise i södra Bourgogne. Jordmånen är i huvudsak kalkhalig lera, järnhaltig lera, sand och märgel, som är en mycket ljus stenart som bildat av kalkslam. Den kan i varierande grad innehålla olika proportioner av sand och kalkhaltig lera, den är alltid fattig på organisk materia.
Smakbeskrivning Druvig röd vacker doft som pulserar av jordgubbar, hallon, mandarin och tonka och daggstänkta rosor. Frisk, ren och silkig i strukturen bjuder den på röda sensationer av jordgubbar, hallon, trinda tranbär, klarbär och röd citrus. Rosor och tonka slingrar med i eftersmaken.
Passar till allt ifrån franska rätter till tjusig nordisk mat. Baguette med skinka tomat och ost, anka i apelsinsås, ripa på hallonspegel. Färserad vaktel med toppmurklor. Biffmacka med senap, majo och grillade grönsaker. Pajer, pizzor, kycklingburgare. Smörstekt vit fisk.