Ursprung USA, Kalifornien, Napa Valley
Sortiment Restaurangsortiment
Druvor cabernet sauvignon 70%, merlot 20%, cabernet franc 8%, petit verdot 2%
Alk. halt 14.5%
Smakbeskrivning: Djup, intensiv och komplex doft av mörka bär som svart vinbär, plommon och björnbär, med inslag av cedar, tobak, kakao, lakrits och mörk krydda. Aromerna utvecklas med mint, viol, cederträ och cigarrlåda. Smaken är fyllig och strukturerad med elegant syra och mycket fina tanniner. Frukten är koncentrerad, rik av mörka bär som björnbär och svarta vinbär och kompletteras av mörk choklad, kryddor, lite rökighet och mineralitet. Eftersmaken är lång, sval och med en tydlig känsla av balans och elegans.
Skörd/vinifikation: Skörden är gjord tidigare än vanligt denna årgång, färdig skörd runt 12 september, vilket är den tidigaste i egendomens historia.
Passar till: Denna typ av vin kräver mat som kan stå upp mot dess intensitet och struktur. Här är några förslag: Grillat eller stekt rött kött: ribeye, entrecôte. Vilt: älg, rådjur, vaktel eller anka med rika såser.