Ursprung USA, Kalifornien, Santa Barbara
Sortiment Tillfälligt sortiment
Druvor chardonnay
Alk. halt 14.5%
Skörd/vinifikation Diatom strävar efter att förfina och förenkla. Målet är att skapa viner som tydligt speglar ursprunget med minimal störning. Vinerna har en känsla av transparens och renhet. Jäsningen sker vid mycket låga temperaturer i små rostfria tankar under åtta veckor, med hämning av malolaktisk jäsning och kort slangtransit, vilket säkerställer precision och fokus.
Smakbeskrivning En avskalad skönhet! Vacker ohämmad energi som flödar med sin renhet. Doften är en kraft som verkligen strålar av citrus, krispiga gröna äpplen, stenfrukter, dignande tropiska kryddade med gröna toner av verbena, citrongräs och mynta. Allt höljs av luftig floral ton som därefter fortsätter mot saltstänkt och ozonmättad mineralitet. Finessrik intensitet och koncentration fulländas av friskhet och mineralitet i en sällsam balans. Citroner, mandariner och lime flätar sig samman med krispiga gröna äpplen och saftiga päron, aprikoser och persikor. Tropiska smaker av färsk ananas, mango och passionsfrukt sprinklade med verbena och mynta avslutas med en läskande salt mineralitet och allt hänger kvar så länge att du inte glömmer vinet i första taget.
Passar till fisk och skaldjur! Krustader med skagen, grillad lax eller varmrökt med syrlig dijonstinn potatissallad. Torsk med brynt smör och friterad kapris. Ostron Rockefeller. Friterade jätteräkor eller krabbkakor citronmajonnäs. Super med flera ostar som Chevrett och Comté, chark som Lomo och milda franska och italienska salamin. Kycklinggryta kryddad med madraas curry. Citronkyckling med smörslungade grönsaker.