Ursprung USA, Kalifornien, Napa Valley
Sortiment Restaurangsortiment
Druvor cabernet sauvignon 100%
Alk. halt 14%
Skörd/vinifikation Druvorna har skördats för hand från vingårdar med vulkanisk/stenig jord norr om Oakville Crossroad. Jäsning sker på ståltank eller betong, med noggrann temperaturkontroll för att bevara frukt och friskhet. Efter jäsning har vinet lagrats på franska ekfat, en del nya och en del använda, under en period på ca 18–20 månader. Under lagringen används malolaktisk jäsning för att mjuka upp syran och ge rundhet. Vinet filtreras lätt innan buteljering, sedan ligger vinet på flaskan ytterligare innan försäljning för att utveckla komplexitet.
Smakbeskrivning Djup och inbjudande med toner av svarta vinbär, mörka körsbär (morello-körsbär), plommon och björnbär. Undertoner av cederträ, tobak, vanilj och en aning av krydda/fat. Även inslag av rök, läder och lite mörk choklad. Kraftfull och fyllig, välbalanserad syra med fina tanniner. Frukten är koncentrerad och rik, med mörk bärfrukt i centrum. Eftersmaken är lång med inslag av fat, mineraler, ceder och mjuka kryddor. Mjuk textur med potential att utvecklas över tid.
Passar till Vilt, t.ex. hjort, rådjur med tillbehör som rotsaker eller svampsås