Ursprung Sydafrika, Breedkloof
Sortiment Beställningssortiment
Druvor cinsault
Alk. halt 14.5%
Skörd/vinifikation Druvorna till vinet kommer från raised bush vines i en höglänt dalgång i Breedkloof. Skörd sker för hand vid optimal mognad, väl i vineriet kyls druvorna ner till 4˚ och får vila över natten för att bli handsorterade direkt på morgonen. Ca 30% hela druvklasar läggs längst ner i öppna jäskar och fylls på med avstlälkade druvor på toppen. Vinet tillåts att jäsa spontant och får 1 punsch down per dag i ca 2-3 veckor. Sedan pressas vinet ner i neutrala franska fat där de vilar i 8 månader tillsammans med sin jästfällning. Därefter blandas de 8 faten samman innan de buteljeras.
Blankbottle My Koffer är en hyllning till första kärleken, förtjusningen i ett vin från studenttiden som Pieter har som inspiration. Förlagan precis som hans vin är en cinsaut med en förförisk doft och smak. Vinet från studentiden hette Tassenberg. Tas är resväska på Afrikaans. Koffer likaså. Han vill här introducera oss till MyKoffer- en resväska ful av minnen!
Smakbeskrivning Ljuvlig och förförisk doft, luftig och ändå intensiv. Jordgubbar, röda körsbär ljusas upp av florala toner och intensifieras av mandariner och blodapelsin. Underbar höst dofter av torkade kvistar och lönnlöv och rooibos ger vinet ett sofistikerat drag. Smaken är som en röd sydafrikansk solnedgång. Lämnar ingen oberörd. Friskt slankt och nervöst vin fullt av entusiasm, som en första date. Vinet leverera mängder med röd transparant frukt, röda vinbär, smultron, granatäpple, tranbär och blodapelsin, den sofistikerade dova kryddigheten av Freshpak rooibos finns även med. Intensivt och frapperande lätt samtidigt.
Passar till alla typer av kött, fågel och vilt. Grillat, lufttorkat eller stekt. Vinet älskar rena tydliga smaker, hetta, rökighet, moderat sötma och syrlighet är inget problem. Tomat, avokado, jalapeño och koriander sallad till ditt grillade kött, Tacos proppade med favo grönsaker ost och kyckling, anka med blodapelsin. BBQ stil på mat eller spansk twist med pimenton. Koreanskt. Bubbelbakad fläsksida med hoisin eller en assiett med salami lufttorkat kött (Biltong) och kokt skinka. Gott att förundras över det i ensamt majestät, hur kan Pieter fånga och transformera sina känslor in i ett vin så att du även kan uppleva det?