Ursprung USA, Napa Valley
Sortiment Beställningssortiment
Druvor cabernet sauvignon
Alk. halt 14%
Skörd/vinifikation en blandning av druvor från vingårdslägen på högre höjd med vulkanisk jord som Diamond Mountain och Mount Veeder med druvor från lägre höjd, varmare områden med grusig jord som Oak Knoll, Rutherford och Stags Leap. Druvorna skördas för hand. Jäsning på stora öppna ståltankar under 2 veckor med överpumpning. Därefter lagring 16 mån på franska ekfat varav 40% nya fat.
Smakbeskrivning tydlig blåsvart doft av svarta vinbär, mullbär, amerikanska blåbär, plommon och körsbär. Den kompakta fruktdoften nyanseras av muskot, nejlika, cigarr och kakao. Den i sin tur kantas av ceder, salvia och kaliforniska lagerblad. Ett stadigt bygge, rejält med frukt, tanniner och friskhet. Blåsvart saftig frukt från doften vävs samman med caribisk sjörövarkryddighet: bourbon vanilj, muskot och nejlika.
Passar till grillat smakrikt kött med aioli/ bea, grillade tomater/auberginer och paprika, alla tänkbara varianter av råbiff. Vanlig eller Haloumiburgare med klassiska amerikanska tillbehör. Gott med asiatiska inslag och indiska kryddblandningar. BBQ och mac’ n’chees, creamed corn.