Ursprung Spanien, Cava
Sortiment Beställningssortiment
Druvor macabeo, parellada, Xarel-lo
Alk. halt 11.5%
Skörd/vinifikation Temperaturkontrollerad jäsning utan skal. Den andra jäsningen äger rum i flaskan, enligt den traditionella metoden. Vinet stannar i källaren i cirka 12 månader innan det degorgeras.
Cava, ett mousserande vin som tillverkas enligt den traditionella metoden, har fullt etablerat sin identitet på marknader utomlands under de senaste trettio åren. Lokala druvor, ett varmt klimat och det bördiga landet bidrar alla till dess distinkta karaktär. Idag är Cava näst störst efter Champagne när det gäller försäljning av mousserande viner globalt. Namnet Cava härstammar från det spanska ordet för en underjordisk källare, vilket blev termen för produktionsmetoden.
Smakbeskrivning Vinets rena och fruktiga doft ger ifrån sig några toner som kommer från dess åldrande. I munnen är det välbalanserat och lätt fruktigt. Ljusgul i färgen, med några gröna antydningar. Generösa bubblor som frigörs.
Passar som aperitif eller till lätta rätter såsom fisk och skaldjur. Med sin eleganta och uppfriskande profil är Castell d’Olérdola Brut ett lysande alternativ för festliga tillfällen eller för att förhöja upplevelsen av en vanlig vardagsmiddag.