Ursprung USA
Sortiment Tillfälligt sortiment
Druvor pinot noir
Alk. halt 14% Totalsyra 5,7 g/l Restsocker 1 g/l
Skörd/vinifikation handskörd, minimal påverkan, 3 dagar cold-soak, jäsning med 20% hela klasar, delvis vildjäst, jäsning på små öppna tankar med försiktig punch down av skalmassan. Försiktig pressning. Lagring 9 mån på franska ekfat varav 30% nya fat.
Smakbeskrivning sensuell doft av bakade röda bär, färska röda plommon, granatäpple och en komplex mörkare ton av sandel, muskot, tonka, ny rullad cigarr och fat. Balanserat mjukt friskt och kryddigt vin fyllt av röda smaksensationer som behagar på ett trevligt sätt.
Passar till allt umami stint, fågel, viltfiléer, pajer och pizzor! Fluffig och krämig äggröra med tryffel. Grillad tonfisk med ponzu. Vaktel fylld med chorizo, lök och äpplen. Råbiff med friterad kapris, lök och tryffelmajo. Ankbröst eller vilt med gräddsås med starkvin, julienner/svamp och luftigt mos. Låt vinet skina, servera i Bourgogne-kupa.