Ursprung Tyskland, Pfalz
Sortiment Restaurangsortiment
Druvor müller-thurgau
Skörd/vinifikation druvjuicen görs på de ivriga druvsorter som mognar först. Dessa skördas för hand med stor entusiasm, pressas som vanligt vin, pastöriseras och för att druvjuicen inte ska oxidera tillsätts lite citronsyra. Buteljerat och klart, redo att avnjutas av alla! Inget socker eller svavel är tillsatt.
Smakbeskrivning inbjudande milda dofter som släpps in genom ett öppet fönster mot trädgården. Inne i köket kokar rabarbersaften, försiktig doft av ny stött kardemumma och vanilj från kakdegen som snart ska gräddas, vita vinbärsgelén svalnar och äppelpajen har precis kommit ut ur ugnen. Smaken är pigg och druvig, initialt söt men klingar ut fruktigt och friskt.
Passar lika bra till mat, dessert som uppiggande hälsodryck till varmlekta barn och matta släktingar. Servera druvjuicen riktigt sval i valfritt glas.