Ursprung Tyskland, Pfalz
Sortiment Beställningssortiment
Druvor grauburgunder
Alk. halt 12%
Skörd/vinifikation vingårdarna är 10-15 år gamla och jordsammansättningen är sandig grusblandad kalkhaltig lera. Druvorna handskördas och transporteras i små korgar till vineriet. 16 timmars skalmaceration före pressning och därefter förflyttas juicen till stora 2400 liters neutrala ekfat. Jäsningen startar spontant och efter två veckor tillsätts lite jäst för säkerhets skull för att jäsningen inte ska stanna av och vinet bli sött. Sedimentet på botten av faten avlägsnas och vinet lagras i samma fat tills det är redo att buteljeras.
Smakbeskrivning stor härlig tropisk doft av färsk ananas och guava som byggs upp av gula äpplen, mandarin, lime, mjuk kryddighet och kaprifol. Som en glad stafett startar vinet med en len och sfärisk munkänsla för att växla över till fruktigt och friskt vidare till mineralitet och sista sträckan är eftersmaken och då springer alla tillsammans. Tropiska frukter, citrus, kryddor i en läcker blandning.
Passar till alla världens kök och bråkiga smaksättare men lika bra till milda och finstämda rätter. Bao Buns med krispigt fläsk och koriander, smaksättare som Siraccha, soya, sesamolja, go chu jang, fermenterade bönor, senap och starka såser går riktigt bra ihop med vinet. Klassisk smörgåstårta, varmrökt lax med dillstuvade potatisar, skaldjurs pasta, crab cakes. Passar till vegetariskt i alla former.