KUNTZ Orange Organic 20


Fina orangea toner breder ut sig av havtorn, aprikoser, ugnsbakade aromatiska Bell de Boskoop äpplen, vitvinbärsgelé.
Smaken är frisk, strukturerad och aningens kärv och samtidigt fruktig. Vinet har mer strukturen av ett rött vin, aromer av ett dessertvin och friskhet som ett vitt.

Passar till

Tänk rött och mer klassiskt för lyckade kombinationer. Super med ankbröst med apelsin eller aprikoser, fågelpaté, serrano crisp eller Secreto Iberico grillat till perfektion med patatas bravas och grillade grönsaker. Undvik superheta, såser, tomat och asiatiska smaker som soya och misu och skaldjur.
KUNTZ Orange Organic 20

Produktinformation

Kategori:
Vitt vin
Namn:
KUNTZ Orange Organic 20
Årgång:
2020
Land:
Tyskland
Appellation:
Mosel
Druvsammansättning:
riesling
Alkoholhalt:
12%
Storlek:
750ml
Förslutning:
Skruvkapsyl
Skörd / Vinifikation:
Som vanligt håller Sybille ett lågt skördeuttag på 50 hl / ha. Druvorna handskördas och avstjälkas, alkoholjäsningen startar spontant. Vinet genomgår skalmaceration under sex veckor i öppna kar. Vinet lagras sedan sex månader på gamla använda ekfat. En gång i tiden tillverkade av Sybilles far som var tunnbindare. Vinet innehåller inget tillsatt svavel men naturligt svavel ligger runt 18 mg/ l.
Syra ca 5,9 g/ l och socker ca 4,4 g/ l.
Smakbeskrivning:
Fina orangea toner breder ut sig av havtorn, aprikoser, ugnsbakade aromatiska Bell de Boskoop äpplen, vitvinbärsgelé.
Smaken är frisk, strukturerad och aningens kärv och samtidigt fruktig. Vinet har mer strukturen av ett rött vin, aromer av ett dessertvin och friskhet som ett vitt.