KUNTZ Orange Organic
Fina orangea toner breder ut sig av havtorn, aprikoser, ugnsbakade aromatiska Bell de Boskoop äpplen, vitvinbärsgelé.
Smaken är frisk, strukturerad och aningens kärv och samtidigt fruktig. Vinet har mer strukturen av ett rött vin, aromer av ett dessertvin och friskhet som ett vitt.
Smaken är frisk, strukturerad och aningens kärv och samtidigt fruktig. Vinet har mer strukturen av ett rött vin, aromer av ett dessertvin och friskhet som ett vitt.
Passar till

Produktinformation
Kategori:
Vitt vin
Producent:
Namn:
KUNTZ Orange Organic
Årgång:
2020
Land:
Tyskland
Appellation:
Mosel
Druvsammansättning:
riesling
Alkoholhalt:
12%
Storlek:
750ml
Förslutning:
Skruvkapsyl
Skörd / Vinifikation:
Som vanligt håller Sybille ett lågt skördeuttag på 50 hl / ha. Druvorna handskördas och avstjälkas, alkoholjäsningen startar spontant. Vinet genomgår skalmaceration under tre veckor i öppna kar. Vinet lagras sedan sex månader på gamla använda ekfat. En gång i tiden tillverkade av Sybilles far som var tunnbindare. Vinet innehåller inget tillsatt svavel men naturligt svavel ligger runt 18 mg/ l.
Syra ca 5,9 g/ l och socker ca 4,4 g/ l.
Syra ca 5,9 g/ l och socker ca 4,4 g/ l.
Smakbeskrivning:
Fina orangea toner breder ut sig av havtorn, aprikoser, ugnsbakade aromatiska Bell de Boskoop äpplen, vitvinbärsgelé.
Smaken är frisk, strukturerad och aningens kärv och samtidigt fruktig. Vinet har mer strukturen av ett rött vin, aromer av ett dessertvin och friskhet som ett vitt.
Smaken är frisk, strukturerad och aningens kärv och samtidigt fruktig. Vinet har mer strukturen av ett rött vin, aromer av ett dessertvin och friskhet som ett vitt.