Ursprung Italien, Piemonte
Sortiment Beställningssortiment
Druvor barbera
Alk. halt 14.5%
Skörd/vinifikation druvorna till denna ”Super barbera” kommer från olika jordmåner och microklimat i Asti, främst i Nizza Monteferrato och Agliano Terme, detta ger en mångfacetterad och komplex Barbera som är Vite Coltes stolthet sedan företagets start. Vingårdarna ägs och sköts av familjerna, de är småskaliga och brukas och skördas manuellt. De får stöd och guidning av chefsagronomen på Vite Colte Daniele Eberle. Vinet jäser tillsammans med skalen i 10 dagar i temperaturkontrollerade ståltankar 28-30°. Lagring sker i ca 12 månader i 225 l franska fat varav 1/3 nya, 1/3 ett år gamla och 1/3 två år gamla.
Smakbeskrivning körsbär!! Du ler igenkännande och hittar; Körsbär doppade i choklad, körsbärspaj, körsbärssaft, sylt och clafouti med körsbär. Doften är rik och maffig och fördjupas av medicinalörter ännu mer mörk choklad och ädla trädofter. Smakrik, fyllig mjuk och följsam. Vinös och savorös upplevelse med polerad tanninstruktur och en härlig körsbärsfrisk syra.
Passar till smakrika rätter av vilt även de som är rökta och salta, nöt, lamm, gris och diverse fåglar. Älskar chark, ostar och småplock som oliver, valnöts och tomatfyllda mini auberginer. Vegetariska rätter, asiatiska kök och till alla årstider. Godast i Bourgognekupa men funkar även bra i Duralex.