Ursprung Frankrike, Champagne
Sortiment Beställningssortiment
Alk. halt 12%
Skörd/Vinifikation Denna roséchampagne är en hyllning till Suzanne Gosset, ordförande för Maison Gosset från 1955 till 1965, och var den första rosén att presenteras i genomskinlig flaska år 1947. Cuvéen består huvudsakligen av 65 % Chardonnay som ger friskhet och precision, tillsammans med Meunier och Pinot Noir för struktur och fruktighet. Dessutom ingår 7 % rödvin från Cumières för rena, mogna frukttoner. Basvinerna har först lagrats i 9 månader på sin jästfällning efter den första jäsningen. Efter att vinerna blandats och buteljerats har den färdiga cuvéen sedan mognat i flaskan i minst 60 månader, även då på sin jästfällning, under den andra jäsningen. Efter degorgering får flaskorna vila ytterligare 12 månader för att integrera dosagen.
Smakbeskrivning Raffinerad och komplex doft av röd citrus, syrliga röda plommon, bakade röda vinteräpplen, körsbär och ljusa stråk av mandlar, marsipan och muscovado socker. Smaken är fyllig och målmedveten, med hela sin personlighet serveras läcker friskhet, krämig mousse och en mångfacetterad rödfruktig upplevelse. Dossagen har använts för att snarare frigöra smakerna på ett vackert sätt, än att söta upp den. I ögonblicket när du provar Champagnen trollas sötman bort och du lämnas med en rik savorös eftersmak.
Passar till En Champagne som du kan servera genom en hel måltid, för den är lika bra till mingel med snittar t ex med färskost, örter och fiskrom. Förrätter med läckra frasiga minipajer med din favoritfyllning, varm eller kall siciliansk zucchinisoppa. Även huvudrätter av kalvschnitzel med caponata, anka i apelsinsås. Krön måltiden med jordgubbar, färskostkräm, citrus zest och vanilj, eller till ostserveringar med päronmarmelad.