Winemaker’s Dinner med Marco Parusso, 5 november på Stadshuskällaren, Stockholm

Träffa Marco Parusso och oss på Divine på Stadshuskällaren den 5 november

Parusso Vingård Druvor Skörd
“Vi är enkla jordbrukare som respekterar jorden vi brukar, vi lever i symbios med naturen.  Vingårdarna får mycket omvårdnad. De brukas för hand. Humus berikar jorden och vi planterar växtlighet mellan raderna som tillför det som behövs för att jorden ska vara vital.”

Han beskrivs som en regelbrytande modernist som experimenterar med syre och hela klasar. Revolutionerande eller galen, ja det är upp till betraktaren. Klart är i alla fall att Marco Parusso har gjort en storslagen insats för att tämja nebbiolodruvan. I mångt och mycket har han lyckats, hans Baroloviner både åldras vackert och är ljuvliga att dricka nu.

 

Viner som provas är:

Langhe DOC Sauvignon “Rovella” 17

Barbera d’Alba “Ornati” 17

Barolo 15

Barolo Bussia 15 

Barolo Mariondino 15

Barolo Mosconi 15

Parüss Dolce 12

 

Vi börjar med ett glas Gosset Grand Rosé och fortsätter sedan med denna specialkomponerade meny:

Lättbakad röding, krasseskum, brynt smör och gurka

Tartar på rådjur, tryffel, senapsfrön och palsternacka

Hjort, confiterad potatis, stekt höstsvamp och jordärtskocka

Ost

 

Om du har glömt att anmäla dig!
Missa inte tillfället att komma och lyssna på Marco Paursso, modernisten i Barolo!

 

Detaljer: 

Pris: 1195 kr som betalas på plats på Stadshuskällaren.
När och var: Tisdag 5 november, Stadshuskällaren,
Hantverkargatan 1, Stockholm
Tid: 18.00-ca 21.30 Välkomstdrinken serveras från 18.00
och vi sätter oss till bords 18.30

 

Anmäl Dig genom att maila till annika.gelhaar@stadshusrestauranger.se

Hjärtligt Välkomna önskar Stadshuskällaren, Parusso och Divine!