Ursprung Italien, Etna, Sicilien
Sortiment Beställningssortiment
Druvor nerello mascalese
Alk. halt 13% Totalsyra 6,2 g/l
Skörd/vinifikation skörden sker i slutet av september. Druvor från vingårdar planterade på den nordvästra sidan av vulkanen Etna på en höjd av 900 meter över havet. Den blåa druvan nerello mascalese vinifieras som ett vitt vin och lämnas att macerera vid låg temperatur innan jäsningen så att mer smak utvecklas. Vinet har sedan lagrats i ståltank innan buteljering.
Smakbeskrivning finstämd doft av citrus, saltlakrits och äpplen med en lätt vaxighet och vulkanisk mineralitet. Smaken är lätt och distinkt frisk, fruktig och har en lång mineralsalt eftersmak. Sicilianska citroner och lime tillsammans med saltlakrits och en lätt vaxighet ger en uppfriskande upplevelse.
Passar till det mesta i fisk och skaldjurs väg. Pasta vongole, grillad vit fisk med citron. Bläckfisksallad. Lättare vegetariska rätter och soppor. Underbar som aperitif. Låter ni vinet få något år på flaska kan den serveras till smakrikare rätter och även fågel och ljust kött.