Ursprung Nya Zeeland, Central Otago
Sortiment Tillfälligt sortiment
Druvor pinot noir
Alk. halt 14%
Skörd/vinifikation Rudi har planterat vingården med 5 olika kloner av Pinot Noir. Skörden sker manuellt. Klasarna förmaccererar 3-5 dagar innan vildjäsningen kommer igång, jäsningstemperaturen är ca 30° sedan pressas vinet försiktig ner i faten där de lagras i ca 9 månader, innan buteljering. 10% är nya, 20 % är
1-2 åriga och 70% treåriga fat.
Smakbeskrivning Charmerande doft saftiga röda körsbär, vildhallon, jordgubbar och röda vinbär. Den försiktiga kryddigheten från faten går mot nougat och kardemumma. Smaken är otroligt ren, silkig och polerad. Rödgnistrande och förförisk frisk bärskapelse med elegant avslut. Signum: intensitet, balans och lockelse!
Passar till Lika gott till kalvlever Anglais, rå tonfisk med tångsallad, pajer och småplock. Asiatiska rätter och hetta funkar utmärkt. Passar till grillat saftigt och marmorerat kött och fågel, vegetariska burgare, böngrytor och falafel med vitlöksdipp. Vaktel fylld med rökt schalottenlök och äpplen, anka med trumpetsvamp eller rödbetor gratinerade med Chevré. Kalv med friterad salvia. Bör serveras i bourgognekupa vid 16-18 ˚för optimal upplevelse.