Ursprung Frankrike, Chablis
Sortiment Beställningssortiment
Druvor chardonnay
Alk. halt 12.5%
Skörd/vinifikation Passy Le Clous 30 hektar är fördelade på 21 individuella lägen. Vingården i sig är modern och tillåter exakt vinframställning med en lätt och delikat touch. Efter strikt urval vid skörd pressas druvorna mycket skonsamt i en pneumatisk press, musten får sedimentera naturligt och rackas 12-24 timmar efter pressningen. Jäsning sker i temperaturkontrollerade, rostfria tankar i 4-6 månader och sedimentering sker naturligt. Vinet åldras sedan ytterligare 3-6 månader på sin fina jästfällning. Appellation: Petit Chablis AOP Jordtyp: stenig lera och kalksten (Kimmeridgean).
Smakbeskrivning gröna äpplen, lime och mineral visar tydligt vinets ursprung, krispig syra och pigg fräsch frukt gör att vi känner oss hemma, det är precis så här det skall vara. Marine Descombes handlag ger vinet en finess och elegans. Det är välgjort och med en terroir det inte går att ta miste på.
Passar till skaldjur och till klassisk svensk mat som gräddstuvade abborrar med dill, körvel och gräslök eller klassik fiskgratäng med räkor. Vill du även ha den till ceviche, fish and chips eller vegetariskt friterat så blir det perfekt!