Ursprung Frankrike, Chablis
Sortiment Fast sortiment
Druvor chardonnay
Alk. halt 12.5%
Skörd/vinifikation Passy Le Clous 30 hektar är fördelade på 21 individuella lägen. Vingården i sig är modern och tillåter exakt vinframställning med en lätt och delikat touch. Efter strikt urval vid skörd pressas druvorna mycket skonsamt i en pneumatisk press, musten får sedimentera naturligt och rackas 12-24 timmar efter pressningen. Jäsning sker i temperaturkontrollerade, rostfria tankar i 4-6 månader och sedimentering sker naturligt. Vinet åldras sedan ytterligare 3-6 månader på sin fina jästfällning. Appellation: Chablis AOP Jordtyp: stenig lera och kalksten (Kimmeridgean).
Smakbeskrivning pigg grön doft av lime, örter, ärtskott, persikor, vita vinbär och flinta. Smaken är frisk och fruktig som sig bör med härlig koncentration och mineralitet. Lyxig frukt som härstammar både från Europa och tropikerna.
Passar till klassisk svensk mat som gräddstuvade abborrar med dill, körvel och gräslök eller klassik fiskgratäng med räkor. Vill du även ha den till civiche, fish and chips eller vegetariskt friterat så blir det perfekt!