Ursprung Spanien, Valencia
Sortiment Restaurangsortiment
Druvor garnacha, Syrah
Alk. halt 12.5%
Skörd/vinifikation Vinet är gjort på endast egna druvor och som ett vitt vin, med en mycket kort tid med skalen för att få fin ljus färg och sedan direkt pressning. Jäsningen sker spontant och hela processen sker i temperaturkontrollerade ståltankar. Under de två första månaderna jobbar man med battonage (omrörning av jästen) för att få en något fylligare munkänsla. Lika delar Syrah och Garnacha, båda vinifieras dock separat. Vinet är torrt och innehåller endast 3,5 g restsötma/ liter vin.
Smakbeskrivning Vinet har en härlig energi, full av röd gnistrande toner. Röda vinbär, smultron, vita vinbär och flera olika citrusaromer flödar upp i glaset. Smaken är uppfriskande och behagligt fruktig. Med lätthet presenteras doften i en ny skepnad, nu påfylld med mer somriga smaker av körsbär, granatäpple och rosa rabarber.
Passar till spanska charkuterier särskilt med Lomo eller Serranoskinka, oliver och Manchego. Kycklingburgare med dill kryddade pommes. Sallader med massa färska örter och grillade räkor eller bläckfisk. En Caprese, grillad kalvkotlett med friterad salvia och gnudi. Tandoorikyckling, fiskcurry. Bao buns med fläsk eller skaldjur med traditionella tillbehör. Sushi. Den har helt enkelt allt som man önskar sig av en rosé; ren ljuvlig doft och smak, gott som det är i alla glas-former och toppen ihop med många olika typer av mat.