Ursprung Spanien, Valencia
Sortiment Beställningssortiment
Druvor garnacha 60%, monastrell 20%, Syrah 20%
Alk. halt 14%
Skörd/vinifikation grenachen separeras från de övriga två druvorna och ligger 3 månader på ekfat. All frukt är handplockad och vinet ligger tillsammans med sina skal i 10 dagar samt 4 månader på sin jästfällning. Vinet är varken klarat eller filtrerat.
Smakbeskrivning mosade mullbär, blåbär och plommon. Djupare ligger blodapelsin, kryddor och choklad och runt allt svävar lite örter och köttiga toner. Mörkfruktig, kryddigt och friskt vin med medelintensitet och balanserad struktur. Flyter runt tillbakalutat och sprider Spaniens nya stil.
Passar till fågel, gris, lamm och nöt. I grillad, stekt eller ungrostad form. MEN glöm inte alla härliga grönsaker, såser, örter och hetta. Kyld, blir den bra till grillad fisk och pulpo.