Ursprung USA, Napa Valley
Sortiment Beställningssortiment
Druvor cabernet sauvignon
Alk. halt 14%
Skörd/vinifikation duvorna kommer från olika vingårdar på Howel Mountain beläget i Napa Valleys Nord östra del. Alla vingårdar är gamla och ligger på över 550 m öh och även över gränsen för dimman. Huges Vineyard från västra sidan, Welsh på Summit Lake drive på norra sidan och Carson Vineyard på Linda Falls Terrace. Skörden var i mitten av oktober och görs för hand. Druvorna placeras varsamt i små korgar och väl i vineriet tar omedelbart 12 personer hand om dem vid sorteringsbordet. Därefter pressas vinet och musten har skalkontakt i ca 7 dagar. Under denna process hålls musten sval, under 5˚ . Sedan jäser vinet i ståltank för att slutligen hamna i franska fat vara 100% är nya och från 6 olika tunnbindare. Vinet genomgår sin andra malolaktiska jäsning i faten och fortsätter att vila där i 22 månader. Vinet är buteljerat utan klarning eller filtrering för att bevara alla nyanser det har att bjuda.
Blenden består av: 96% Cabernet Sauvignion, 2% Cabernet Franc, 2% Petite Verdot.
Smakbeskrivning ett mineralrikt vin med björnbär och körsbär i smaken. Samt som så ofta i viner från Howell Mountain; Bordeauxisk blyertspenna. Robert Parker ger vinet 94 poäng och rekommenderar att det skall drickas mellan 2016-2036. Doften är som en sval natthimmel, djup indigo beströdd med stjärnor, lätt att ödmjukas inför dess skönhet. Svarta vinbär, svarta körsbär, blåbär, mullbär och granatäpple blandar sig samman med grafit, sval ton av växtlighet, ceder och elegansen från franska fat. Tätheten och rikedomen i svalårgångs och höghöjdsfrukt är magnifik! Otroligt elegant! Det är lager på lager med fortfarande ung och gelatinös svart frukt full av energi, perfekt mogna och silkiga tanniner och en fräschör som bär vinet till den högsta nivån! Allas beståndsdelar adderas till ett imponerande och resligt bygge i eftersmaken! Under, efter och inför intag av vinet eller dess parfym förstår man varför Napa Valley hänför och dessutom gjord av en flerfaldigt berömd fransk mästare. Viskar jag frågan, kan det bli bättre?
Passar till smakrika rätter av kron vilt, nötkött, lamm eller antiloper. Grillat, stekt eller varsamt lagat på låg temperatur i ugnen. Välj det som du tycker mest om och förärar ditt och vinets sällskap bäst! Goda såser, svampar, rotsaker eller rostade paprikor blir fina tillbehör, vill du ha ost till mot slutet av middagen prova Primadonna eller Fyrtornsost.