Ursprung Frankrike
Sortiment Beställningssortiment
Alk. halt 40%
Skörd/vinifikation Denna Calvados är gjord utav cider som är lagrad på ekfat i mer än 10 år. Bréavoine Calvados Pays d’Auge XO vilar sedan minst 6 år på 400 liters ekfat varav 30% är nya fat och 70% är använda ekfat, vilket ger dess färg, rundhet och sötma. Calvados Pays d’Auge dubbeldestilleras alltid i en sk pot still alembic. Flaskmodellen kallas ”Oslo” och den fina lådan är designad och speciellt framtagen utav Edouard Le Cain, unikt för Sverige.
Smakbeskrivning färgen är som bärnsten. Stor mjuk komplex doft av aromatiska äpplen, färska och i bakverk. Smaken är väldigt len och fyllig och har tydlig karaktär av vinteräpplen. Lagringen på fat ger kryddighet av kardemumma, vaniljstång och muskot som kompletteras av mandelmassa, kanderade apelsinskal och torkade aprikoser.
Passar till ostar från trakten och äppelkaka. Passar till många äppeldesserter, kanderade nötter, glass i många olika smaker. Som t.ex. salted caramell. Ostsorter som camembert från Normandie, livarot, pont-l’évêque, neufchâtel. Självskriven som avec, drinkingrediens, att flambera med eller enligt fransk tradition; Normandiskt hål, på franska trou normand.