Ursprung Tyskland, Mosel
Sortiment Tillfälligt sortiment
Druvor riesling
Alk. halt 11%
Skörd/vinifikation Sybille håller, som vanligt, skördeuttaget lågt, med endast 50 hektoliter per hektar. Druvorna skördas för hand, avstjälkas och genomgår därefter en alkoholjäsning som varar i 6-8 veckor vid en temperatur på 16-18 grader. Denna process sker i rostfria ståltankar.
Smakbeskrivning Vid snart trettio års ålder är denna pärla fortfarande i fantastisk form och visar inga tecken på att åldras, snarare tvärt om! Vinet har en mogen Riesling-arom med inslag av aprikoser, inlagda persikor och olika nyanser av citron, från färska till marmelad, samt en tydlig mineralitet från skifferjorden. Trots att etiketten anger att det är halvtorrt, upplevs vinet som torrare med en frisk syra och framträdande mineralitet. Smakerna av stenfrukt och citrus samspelar och skapar en harmonisk Mosel-upplevelse.
Passar till Vinet är utmärkt till mat, särskilt aromatisk asiatisk cuisine, och klarar även av lite hetta.