Ursprung Tyskland, Mosel
Sortiment Tillfälligt sortiment
Druvor riesling
Alk. halt 12%
Skörd/vinifikation som vanligt håller Sybille ett lågt skördeuttag på 50 hl/ ha. Druvorna handskördas och avstjälkas, alkoholjäsningen startar spontant. Vinet genomgår skalmaceration under tre veckor i öppna kar. Vinet lagras sedan sex månader på gamla använda ekfat. En gång i tiden tillverkade av Sybilles far som var tunnbindare. Vinet innehåller inget tillsatt svavel men naturligt svavel ligger runt 18 mg/ l.
Smakbeskrivning fina orangea toner breder ut sig av havtorn, aprikoser, ugnsbakade aromatiska Bell de Boskoop äpplen, vitvinbärsgelé. Smaken är frisk, strukturerad och aningens kärv och samtidigt fruktig. Vinet har mer strukturen av ett rött vin, aromer av ett dessertvin och friskhet som ett vitt.
Passar till ankbröst med apelsin eller aprikoser, fågelpaté, serrano crisp eller Secreto Iberico grillat till perfektion med patatas bravas och grillade grönsaker. Undvik superheta såser, tomat eller asiatiska smaker som soya och misu.