Ursprung Italien, Montalcino
Sortiment Restaurangsortiment
Druvor Sangiovese
Alk. halt 15%
Skörd/vinifikation Skörden sker för hand och druvorna kommer från den äldsta vingårdarna som är belägna på mellan 150-450 m öh. Vinerna jäser i temperaturkontrollerade tankar, 15-20 dagar med nedtryckt skal massa, jäsningen sker naturligt och spontant vid 25-28˚. Den malolaktiska andra jäsningen sker även i ståltank. Vinet förs över på 300-500 liters franska fat där de vilar länge och sedan lagras vinerna ytterligare på flaska innan de släpps till försäljning.
Smakbeskrivning Körsbär, plommon, dyrt läder, lavendel, rosor, muskot och lagerblad. Du ler igenkännande, en swirl till och det kommer ännu med körsbär, rosmarin, svart te, tobak, peppar och rosé peppar. Nu vet du! Vilken Brunello!! Smaken är fyllig, stram och nyanserad. Från doften kommer körsbären igen, mörk choklad och örter, kryddor och te. Elegant lång eftersmak som för tankarna till dimhöljda kullar i Toscana om hösten.
Passar till Passar till mustiga grytor med rökt sidfläsk. Grillat nöt och vilt, tomatbaserade bönraguer med örter och vildsvinskorv. Kalvkotletter med salvia, fläsk eller lammstekar med rosmarin, chark och mogna ostar.