Ursprung Frankrike
Sortiment Restaurangsortiment
Alk. halt 14%
Skörd/vinifikation druvorna kommer från båda sidorna av Rhônefloden. Högra banken har stora runda stena som täcker röd järnhaltig lera som ger kraft och rikedom till vinet. Vänstra banken har kalkhaltig lera som ger fräschör och struktur. Hela Vinifieringsprocessen sker i cementtankar. Först avstjälkas druvorna och får jäsa i 26° i ca 5 veckor under denna tid arbetar man med att trycka ner skalmassan med jämna mellanrum. Vinet lagras sedan 12 månader och buteljeras utan att klaras eller filtreras.
Smakbeskrivning Gassier levererar alltid men denna gång har de överträffat sig själva! Underbar doft som spritter av vildhallon, svarta vinbär, mullbär, blåbär, viol, rosor och en charmig örtighet. Vinet har ett sensuellt och fluffigt sätt att föra sig på och smaken tröttar inte ut någon smaklök med sina bär, blommor och örter. Tvärt om! Det har ett uttrycksfullt medelfylligt vin som lämnar avtryck och lämnar utrymme för dig och mat med. Ren lekfull eftersmak.
Passar till smörrebröd med ett berg av rostbiff. Asiatiska rätter med mera tryck i, vinet blomstrar av fisksås, stark fermenterad bön sås med chili och vitlök. Ugnstekt kyckling med färska örter med pommes och bea. En opretentiös Caprese. Pizza, småplock som paté, oliver, ostbricka, chark. Grillat kött av alla sorter. Härlig vällagad svensk husman. Nordafrikanska och Libanesiska smaker. Du för och vinet följer!