Ursprung Frankrike, Châteauneuf-du-Pape
Druvor grenache noir 80%, Syrah 15%, mourvèdre 5%
Alk. halt 15%
Skörd/vinifikation tre druvsorter, tre jordmåner. En triologie. Dessa tillsammans visar upp storheten och potentialen i denna Chateauneuf-du Pape. Uppbindning är Gobelet samt Cordon de Royat för Syrah. Vingården för detta vin är på 9,5 ha. Druvorna hand skördas från stockar som är mellan 40-80 år gamla. Alla druvor avstjälkas och skalmaceration sker under 3 veckor till 1 månad. Vinet får sedan lagras i 12-15 månader på cement tank samt i 600 liters använda franska ekfat.
Smakbeskrivning rik och komplex doft som av olika mörka bär, lila plommon, kavring, mörk choklad, rosmarin, viol och lavendel. Fyllig tät mörk sötfruktig smak, med inslag salvia och rosmarin som nyanseras av kryddighet och mörk choklad.
Passar till Biff Rydberg, smakrika grytor, krämiga ostar, patéer, grillad iberico med grön salsa, lamm med mynta, fårost och granatäppelkärnor. Anka med Hoisin eller biff med kimchi. Surdegspizza med viltkött och svampar. Hjärtlig och rustik mat.