Ursprung Spanien, Terra Alta
Sortiment Fast sortiment
Druvor Garnatxa Peluda 100%
Vinmakare Joan Arrufí
Alk. halt 14% Totalsyra 4,9 g/l Restsocker 3 g/l
Lansering 1 december 2025
Smakbeskrivning En gnistrande doft av röda vinbär, granatäpple, jordgubbar och hallon letar sig upp ur glaset, som väver sig samman med lätt kryddiga toner från faten och en antydan av muskot. Smaken är befriande fruktig och lite busig. Här är inget tillrättalagt utan rödbärigt spralligt och tillåtande, alla bär på samma gång! Det livfulla fortsätter även efter och på håll anas faten.
Skörd/vinifikation Skörden pågick under september månad efter att druvorna uppnått den mognad, arom och karaktär som behövs. Druvorna skördades för hand och levererades i små korgar till vineriet så att endast perfekta druvor kunde pressas. Filosofin är att göra minimalt med ingrepp i vingård och vineri. Istället är det fokus på att få fram vinets sanna karaktär från denna växtplats. Efter jäsning på ståltank, lagrades sedan vinet under 5 månader på tre år gamla 225 liters franska ekfat.
Passar till Vinet älskar rökiga smaker, hetta och många asiatiska smaksättare. BBQ, Cajun och mexikansk mat samt många asiatiska rätter blir en klockren kombo. Härligt vin för ostfantaster, frisk getost, Manchego eller Gruyère. Spansk chark, tapas som tortilla, grillade kronärtskockor med olivolja och jamonsmul, grillad sparris med Manchego. Grillade jätteräkor med vitlök och persilja. Grillad Iberico med patatas bravas. Tomkatsu/Schnitzel med go chu jang dipp. Ett synnerligen matvänligt och mångsidigt vin.
