Ursprung Litauen
Sortiment Tillfälligt sortiment
Skörd/vinifikation ekologisk apelsinjuice, ekologisk kvittenjuice, ekologiskt te, mjölkört, malört, timurpeppar bryggs över öppen eld med källvatten (timurpeppar växer i Himalaya och är en kusin till Sichuan peppar men mer citrus i uttrycket). Jäsning till kombucha sker under 3-6 månader på en mix av ekfat, ståltankar och glasburkar. Under jäsningen skapas naturliga bubblor. Sedan sker en blandning av jäst te med ojäst te på ståltankar. Lagring sker på glasflaskor av champagne typ i mörk och sval källare. Restsocker 31 g/L.
Smakbeskrivning exklusiv doft av te, vår honung, torkade frukter, saftiga päron, apelsin och en vind från orienten med bergamott som sveper med mild blommighet och kryddor. Nordisk anslag av kaprifol, halm och havre summerar doften. Frisk pirrig fruktighet, med oranga smaker av aprikoser och apelsin. Lång mild balanserad eftersmak med fina teiga tanniner i avslutet.
Passar en följeslagare under hela dagen. Inkluderar alla i olika åldrar och livssituationer. Fira hälsan med Kumbucha av finaste kvalitét. Servera den redan till frukosten eller som en belöning efter ett Yoga pass. Till brunch, buffé, välkomstskål. Prova till grillat surdegsbröd med getost och honung. Pizza Bianca med smörstekta päron och nötter. Våfflor med fruktsallad och vaniljgrädde. Serveras kyld i dina favoritglas.