Ursprung Spanien, Ribera del Duero
Sortiment Restaurangsortiment
Druvor Tempranillo
Alk. halt 14%
Skörd/vinifikation druvorna handskördades i små korgar mellan 20 september och 6 oktober från 6 vingårdar i Burgos och 3 i Valladolid, med 40-80 år gamla vinrankor. Alla 9 vingårdar är indelade i block som vinifieras separat innan de slutligen blandas för att skapa det perfekta vinet. Vinet har jäst med vildjäst och sedan lagrats 17 månader på amerikanska och franska ekfat varav 50% av faten är nya, resten är mellan 1-3 år gamla.
Smakbeskrivning intensiv djup doft av skogsbär, vanilj, pomerans och cederträ. Koncentrerad smak av skogsbär, blåbär, mörk choklad och även lite apelsinskal. Stabila men välintegrerade tanniner ger vinet struktur. Lång avslutning.
Passar till smakrik nyanserad mat. Lamm, nöt och vilt, stekt och grillat och gärna arbetade feta såser gjorda från grunden! Spanska charkuterier och ostar.